DTS

Invoeren zorgsystemen bij DTS Zwolle.

In 2003 is een bedrijfsonderdeel van Wärtsilä in Zwolle afgesplitst om op zelfstandige basis door te gaan.
Het betrof de fabriek waar cilinderblokken, cilinderkoppen en drijfstangen werden gefabriceerd. In het eerste jaar is het kwaliteitssysteem (ISO 9001:2000) geÏmplementeerd,
het tweede jaar het milieumanagementsysteem
(ISO 14001:2004) en het derde jaar het ARBO managementsysteem (OHSAS 18001:2007).
In 2006 is de fabriek weer gekocht door Wärtsilä en is operationeel gebleven tot 2010 toen Wärtsilä besloot de fabriek te sluiten door economische omstandigheden.
Tot die tijd is het zorgsysteem parttime onderhouden en is ondersteuning geleverd m.b.t. het continu verbeteren.

Fokker

Integreren kwaliteitssystemen bij Fokker.

In 2004 een project gestart bij Fokker om het kwaliteitssysteem van de vestigingen Papendrecht en Hoogeveen samen te voegen en opnieuw te laten certificeren door BVQI en IVW (Inspectie Verkeer en Waterstaat). Het project is uitgevoerd volgens de Prince2 methode met ca 10 teamleden uit de organisatie.
Het project is op tijd en binnen budget opgeleverd, inclusief de EN 9100 (Vliegtuigbouw) certificaten en de erkenning van de IVW.

Ten gevolge van dit project zijn enige verbeterprojecten geÏdentificeerd. Medio 2005 en 2006 zijn enkele verbeterprojecten uitgevoerd.

In 2007 en 2008 betrokken geraakt bij de NH90 (Helikopter) projectgroep voor verdere ontwikkeling van het kwaliteitssysteem in dit project.

Met ingang van 2009 aangesteld als project kwaliteitsmanager van de internationale projectgroep van Fokker Services welke automatische testapparatuur ontwikkelt en bouwt voor het onderhouden van de NH90 helikopter. Dit project loopt nog steeds.

Tridens

Ombouw onderzoeksschip Tridens van RWS (Rijkswaterstaat).

In de tweede helft van 2015 heeft Holland Shipyards in Hardinxveld-Giessendam de opdracht gekregen om een refit uit te voeren op het visserijonderzoeksschip Tridens. Naast revisies van technische apparatuur is het interieur en elektronische apparatuur verwijderd en het staalwerk hersteld waar nodig.
Vervolgens is het interieur vernieuwd en de elektronica vervangen.
Voor dit project is het projectveiligheidsplan en het projectmanagementplan geschreven en geÏmplementeerd.
De plannen zijn goedgekeurd door RWS. Het project is enkele keren door RWS geauditeerd met goede resultaten.
Het schip is op tijd en met succes opgeleverd.

Deltastaal

NEN EN ISO 1090-1: CE staalconstructies bij een Staalhandel.

Deltastaal in Oosterhout en Friesland Staal in Drachten leveren balken, staf en platen. Zij kunnen ook aanvullend bewerken. Naast op maat zagen is het ook mogelijk om gaten te boren, te stralen, aanbrengen van water gedragen lasprimer, en togen. De bedrijven zijn al gecertificeerd volgens ISO 9001. In 2014 begonnen met het invoeren van een FPC- systeem (Fabrieksproductiebeheersingssysteem) in het kader van NEN EN ISO 1090-1, CE markering van staalconstructies. Het systeem is gecertificeerd in 2015.

Tot op heden worden voor deze bedrijven ook de managementsystemen onderhouden.

Labrujère Staalbouw

CO2 ladder Labrujère Staalbouw BV in Middelburg

Leveringsomvang van Labrujère Staalbouw omvat:

- Het vervaardigen, leveren en desgewenst monteren van constructiewerk in staal, rvs en aluminium.
- Werktuigbouwkundig onderhoud aan installaties zoals bruggen en sluizen.
- Machinaal verspanen zoals: draaien, frezen, kotteren en vertanden.

Labrujère Staalbouw was reeds gecertificeerd voor ISO9001, VCA**, EN 1090-1, EN-ISO 3834-2. Eind 2014 is begonnen met het opzetten en implementeren van de CO2 ladder systematiek.
In de eerste fase werd gekozen voor niveau 3, om daarna door te gaan voor niveau 5. Eind 2015 heeft Labrujère Staalbouw het certificaat voor niveau 5 behaald.

ARN Recycling

Veiligheidsmanagement en projectmanagement bij de bouw van een fabriek.

In 2010 heeft Topec BV te Papendrecht, een organisatie uit de Pon-groep, de opdracht gekregen om een fabriek te bouwen in Tiel voor ARN (Auto Recycling Nederland). De fabriek is gebouwd voor het recyclen van restproducten van autowrakken. Voor dit project is het kwaliteitsplan ontwikkeld, alsmede het veiligheidsplan. De plannen zijn geïmplementeerd en gedurende het project ben ik betrokken geweest bij de uitvoering en oplevering ervan. Het project viel binnen de scope van het kwaliteitssysteem en VCA veiligheidssysteem van Topec en is ook door de certificerende instantie bezocht en beoordeeld.